Aperitiu-salat-blog-xai-bergueda

Aperitiu salat de xai amb melmelada

Aperitiu salat és genial!. Busca el moment per gaudir de l’excel·lència del xai com un caprici.

Ingredients:

  • Xai sense os
  • Sal al gust
  • Oli
  • Melmelada de maduixa
  • Mini torrades o Vol au vents petits

Preparació:

De fet, és un plat entretingut però molt fàcil de fer. I molt còmode de menjar, els més petits de casa els encanta. No hi cap entrebanc per menjar ni tan sols no hi ha os.

Quan tinguis previst fer aquest aperitiu. No has de tenir en compte res en especial. La carn ha d’estar tallada com si haguessis de fer xai a la planxa. Et facilito una foto d’unes mitjanes tallades. Aperitiu-xai-blog

Pel cas d’aquestes mitjanes trec l’os i l’excés de greix i ja tinc el xai sense os. D’aquesta forma es pot fer altres parts del xai. Una part molt còmode de fer és la cuixa perquè té molt tall i és fàcil de desossar.

Ara que tinc la carn desossada i tallada a trossets hi tiro la sal al gust. Poso a escalfar una paella al foc amb un raig d’oli i saltejo la carn. Un cop cuita la trituro perquè així serà molt amorosa de menjar.

Aquesta vegada he posat a la recepta la melmelada de maduixa, però, es pot fer amb la que tu et vigui de gust (al meu fill li agrada més amb la melmelada de préssec). El que busco amb la melmelada és donar el toc dolç de l’aperitiu. A part, jugo amb el color de la melmelada perquè així atrau més, queda més vistós. També busco una melmelada sense trossets de fruita així és més suau.

Per la base es pot utilitzar torrades petites o vol au vents petits. Ho faig tot amb petit perquè és més pràctic de menjar.

Arribat aquest punt ja es pot muntar. Poso la base (torradetes o vol au vents) a sobre faig un llit de melmelada i al damunt hi poso el xai triturat. Amb el vol au vents es pot posar per sobre la melmelada així queda farcidet de xai. S’ha de tenir en compte que l’estrella de l’aperitiu és el xai, per tant, és el gust que ha de predominar.

T’animes!