braons-xai-cassola

Braons de xai

Braons de xai  són la part del final de cama. Normalment es serveix amb un tall travesser al mig. És un plat de cassola i sembla que hagi de ser d’hivern, però, a l’estiu també va bé!

Ingredients:

  • Braons de xai
  • Ametlles triturades
  • Brou
  • Crema  de llet
  • Oli, sal i julivert

Preparació:

Braons i cassola. Agafem una cassola hi posem una mica d’oli i les parts del xai. Ho rostim a foc intens. Després, com que el què volem és que ens quedi la carn dels braons tova. Afegim el brou perquè faci la xup xup. Mentre es va coent hi tirem la sal al gust. Al cap d’una bona estona ja no ens quedarà brou. Solament quedarà un suquet que ens hauran proporcionat el xai junt amb l’oli de l’inici. Tot seguit, traiem els braons. Amb el suquet que ens queda hi tirem les ametlles triturades i la crema de llet. Ho deixem coure. Un cop aconseguida la salsa hi tornem a posar els braons a la cassola hi ho deixem coure 5 minuts tot junt amb una mica de julivert pel damunt.

A vegades, també es pot acompanyar el cuinat amb patates. Per aquest cas, les patates estarien tallades a daus. Una mida d’entre 2 i 3 centímetres. Quan hem tirat el brou també hi podem posar les patates. Així quedaran molt toves. S’ha de tenir present que hi ha molt tipus de patates. És millor demanar al verdulaire quina és millor per coure amb suquet. Ell és un professional i segur que aconsellarà molt bé. El plat quedarà molt complert. Amb un bon acompanyament encara estarà millor.