Registre-sanitari-productes-proximitat-bergueda

Registre sanitari i distintiu de proximitat

Registre sanitari és indispensable per garantir que el producte agroalimentari compleixi els requisits legals marcats pel departament de salut. El distintiu de proximitat reconeix de forma oficial que el ramader pot realitzar la venda de producció pròpia. Es diferencia la venda directa al consumidor, o sigui, podeu venir a casa Ferreres a comprar el nostre xai, i la venda de circuit curt perquè només hi ha un únic intermediari.

Registre sanitari i distintiu de proximitat donen valor als ramaders. Suposa un valor afegit de la producció local, sabent que s’ofereix garantia de qualitat del producte. És important llegir les etiquetes dels productes. La informació que es proporciona és fonamental per saber què es compra. D’aquesta forma es pot saber on a nascut i on s’ha criat l’animal, quina és la seva procedència.

Mitjançant aquest tipus de venda el consumidor obté un coneixement i reconeixement del territori. Dels productes i de la feina feta per pagesos i ramaders catalans. A més, el consum de productes de proximitat produeix un efecte positiu sobre la salut ja que els productes són frescos. Fet que aporten més valor nutricional. El respecte al medi ambient és clau, pel fet de ser de proximitat, hi ha una disminució d’emissions de carboni en el transport.

Som productors agroalimentaris i, per tant, responsables de la carn de xai que produïm, transportem i venem. D’aquesta manera, mitjançant els distintius que tenim, volem donar  seguretat i confiança del nostre producte.